logga

Coronaskydd & Coronakit

Coronavirus har funnits länge (främst hos olika djurarter) och det finns idag sju olika varianter av viruset som kan ge upphov till sjukdom hos människor. Fyra av dessa varianter är vanligt förekommande och orsakar förkylning. covid-19 är ett nytt coronavirus som upptäcktes i slutet av 2019 i Kina.

coronavirus

Färdiga coronakit från Panbox

Det är svårt att i förväg veta när man behöver skydda sig mot ett nytt virusutbrott. När det sker ett virusutbrott blir det många gånger brist på olika typer av skyddsutrustning då alla vill ha det samtidigt.

För att se till att du och din familj inte blir utan skydd har vi tagit fram färdiga paket som innehåller allt det ni behöver för att skydda er.

Coronakit från panBox skapar trygghet för dig och dina nära och kära. Beställ idag så du är förberedd nästa gång något sker.

panbox
panbox

Var förberedd med coronaskydd från Panbox

Med vår hjälp har du alltid tillgång till coronaskydd när du behöver det och behöver inte oroa dig vid nästa virusutbrott. Vi lagerhåller ditt coronakit i våra beredskapslager och skickar ut det när du behöver det. Våra beredskapskit är framtagna för att du ska kunna skydda dig själv och andra vid ett nytt virusutbrott. Genom att använda produkterna (visir, handskar, handsprit m.m.) som medföljer minskar du risken att bli smittad eller smitta andra.

Skydd mot andra typer av virus

Med våra beredskapskit kan du skydda dig själv och din familj mot olika slags virus. Det finns fler återkommande virus utöver covid-19, bland annat säsongsförkylningar, säsongsinfluensa, vinterkräksjuka med mera. För att minska risken att insjukna i ett virus eller smitta andra är det viktigt att du har en plan och ett skydd som fungerar för att minska smittspridningen. Med våra färdiga paket är du alltid förberedd mot många typer av virus.

Coronaskydd och coronakit
coronavirus hosta

Hur smittar covid-19?

Covid-19 smittar genom att en person som har viruset sprider små droppar omkring sig genom att prata, hosta, nysa eller vid utandning. Om du andas in dropparna eller får det på händerna och sedan rör vid näsa, ögon eller mun kan du bli smittad av viruset (källa, Folkhälsomyndigheten).

Kan man få covid-19 flera gånger?

Tyvärr är det så att du kan smittas av covid-19 flera gånger. Risken är dock liten om det är mindre än sex månader sedan du var sjukt senast. För att skydda dig själv och andra är rekommendationen att du vaccinerar dig. Efter att du tagit första sprutan har du efter tre veckor ett gott skydd mot allvarlig sjukdom. Det är dock viktigt att du tar två sprutor för att vaccinet ska ge ett långvarigt och effektivt skydd mot att inte bli svårt sjuk i covid-19 (källa, Krisinformation).

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad och läser den information som myndigheterna ger gällande covid-19.

covid-19 vaccin spruta